(ВІДЕО) Джура, курсант, лідер рейтингу

НАЗАД
26 сiчня 2021 11:03

Як правильно виховувати молодь? Це питання було важливим в усі часи. Та особливої актуальності воно набуває в зоні збройного конфлікту.

Військовослужбовці Краматорського прикордонного загону, котрі виконують завдання у складі Об’єднаних сил, приділяють цьому напрямку особливу увагу. Прикордонники постійно проводять заходи з військово-патріотичного виховання молоді практично в усіх населених пунктах на ділянці відповідальності. Численні зустрічі зі школярами та студентами, уроки мужності, розповіді про прикордонну службу та внесок прикордонників у справу захисту України на Донбасі дають свої результати.

За останні три роки до лав Краматорського загону на служби прийшли понад 400 осіб з числа цивільної молоді регіону. Більше десятка юнаків стали курсантами Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Одним з таких курсантів став Дмитро Пушкар. Дмитро виріс у невеличкому селищі міського типу Щербинівка Донецької області у багатодітній родині. Останні шість років цей населений пункт знаходиться менш ніж  за п’ять кілометрів від лінії розмежування. Життя серед молодших братів та сестер з дитинства привчило Дмитра бути відповідальним за інших, змусило рано подорослішати. Адже доводилось допомагати батькам і по господарству, і по догляду за іншими дітьми. Разом з цим хлопець з раннього дитинства був всебічно розвиненим. До школи Дмитро пішов одразу до другого класу, відвідував музичну школу та захоплювався вільною боротьбою. Згодом він долучив до занять цим видом спорту своїх молодших братів, а сам має спортивний розряд і численні досягнення на змаганнях.

Найбільше на вибір Дмитром майбутньої професії вплинуло знайомство з прикордонниками. Персонал одного з відділів прикордонної служби Краматорського загону займався підготовкою команди юнаків та дівчат до участі у дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Джура». В цій команді з самого початку був і Дмитро. Якісна підготовка та наполегливість підлітків дала результати, - команда з Щербинівки продемонструвала високі показники на змаганнях «Джура» та «Джура-прикордонник». Постійне спілкування з «зеленими беретами» остаточно переконало Дмитра стати офіцером-прикордонником. Минулого року юнак успішно склав вступні іспити до Національної академії Державної прикордонної служби України та став курсантом Факультету охорони та захисту Державного кордону. З самого початку навчання хлопець показує відмінні знання та наразі на своєму курсі входить до трійки найкращих за рейтингом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси